arjan-logo

Tips van Arjan

Een proefles is niet bedoeld om te kunnen bepalen hoeveel lessen een cursist nodig heeft voordat hij of zij examen kan doen. Dat is per persoon zo verschillend dat daar na één proefles echt niets zinnigs over valt te zeggen.

Na ongeveer 15 lessen kunnen we een goed onderbouwt advies geven over het extra aantal lessen dat de cursist eventueel boven het gekozen pakket nodig zou kunnen hebben.

Als de cursist daar mee akkoord gaat dan komt de cursist in aanmerking voor het gratis herexamen. De cursist betaalt dus niet voor het herexamen maar wel voor de extra lessen die voor het herexamen nodig zijn.

cbr-logoSommige cursisten denken dat het afsluiten van een pakket van 30 lessen met daarbij een proef examen, een examen en een herexamen de garantie geeft dat ze slagen.

Ze redeneren dan dat het nemen van extra lessen niet nodig is en willen gewoon na die 30 lessen examen doen. Ze gokken er een beetje op dat het wel lukt en als het dan toch niet lukt dan zien ze wel weer verder.

Als je bij ons rijles neem dan is je slagingskans erg hoog, maar helaas komt het wel eens voor dat 30 lessen niet voldoende blijken te zijn. Daarom is het nodig dat het examen pas wordt aangevraagd na overleg met de instructeur. Die kan het juiste moment voor de aanvraag bepalen, waardoor je kans van slagen echt veel hoger wordt.

Gebruik je examen dus niet als een soort proef examen! Daardoor kan je behoorlijk van slag raken en  kan het zijn dat je veel meer kosten hebt dan dat je verwachtte.

Aanvraag pakket A